Zo onderscheid je jezelf als horeca ondernemer

0
511

Er zijn veel horecabedrijven zoals cafés en restaurants. In elke plaats vind je er wel een aantal, daarom is het soms lastig om er eentje op te zetten als er veel concurrentie is. Maar alles is mogelijk; zolang je maar een uniek concept hebt en eten of drinken aanbiedt dat anderen niet bieden. Ook het interieur is belangrijk voor de sfeer. Lees hier meer over deze onderwerpen.

Concept

Begin je een eigen restaurant of café? Dan is het erg belangrijk om na te denken over het concept. Wat is het doel van jouw onderneming en waarom ben jij anders dan je concurrenten? Denk bijvoorbeeld aan een type keuken die nog niet voorkomt in de stad of een andere manier van werken. Bij het introduceren van een concept is het belangrijk om rekening te houden met originaliteit, maar ook realistisch na te denken en marktonderzoek te doen. Ga eens langs een horeca megastore en bekijk wat alle apparatuur kost dat je nodig hebt om dit idee te verwezenlijken. 

Eten

Voedsel is belangrijk om in orde te hebben in horecazaken. Drankjes kan iedereen schenken, maar een goede menukaart is belangrijk. Ga daarom voor verse producten en steek liefde in het maken van de gerechten. Probeer niet te veel gerechten op de menukaart te zetten, maar ga liever voor minder gerechten die kwalitatief gezien beter zijn. Probeer ook regelmatig te wisselen met het aanbod, zodat het niet saai wordt. Als je goed bent in koken kun je zelf de keuken in, maar als dit niet zo is kun je echt beter een goede (chef)kok inhuren en hiermee samenwerken. 

Drinken

Ook de drankjes zijn belangrijk. Ben je een wijnbar of een biercafé? Dan zullen gasten jou bezoeken als ze eens iets anders willen dan de standaard drankjes. Ga daarom voor een originele menukaart met een ruim aanbod dat wisselt met het seizoen. Adviseer ook drankjes die een gerecht complimenteren. Maar ook de non-alcoholische drankjes kunnen bijzonder zijn. Ga bijvoorbeeld voor biologische kombucha of zelfgemaakte sapjes. Veel kun je bewaren in een horeca barkoeling, behalve rode wijn natuurlijk. 

Interieur

Wist je dat sfeer ontzettend veel invloed heeft op de algehele ervaring van een bezoek? Als je in een gezellige ruimte zit waar je comfortabel kunt eten zul je er veel meer van genieten dan een kale inrichting. Ga daarom voor een fijn, maar origineel interieur waar mensen graag willen zitten.