Muizen bestrijden is een flinke klus!

0
599

Muizen zien er misschien schattig uit, in een kooitje, maar ze kunnen er voor zorgen dat je flinke schade krijgt in je huis. Dat er zelfs gevaarlijke situaties ontstaan door doorgeknaagde kabels. Ook kunnen die kleine muisjes zorgen voor schade aan je isolatie en een nare, penetrante geur verspreiden. Heb je één muis gezien? Dan is de kans heel groot dat er veel meer muizen zijn. En daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk, zonder al te veel troep, vanaf. Muizen bestrijden is niet iets wat je zelf kunt. Natuurlijk kan je hier en daar een muizenval neerzetten, maar dat zal niet voldoende zijn. Muizen bestrijden kun je dus maar beter overlaten aan de professionals.

Muizen bestrijden is een flinke klus!

Muizen bestrijden is niet, zoals met het bestrijden van wespen, een kwestie van het weghalen van een nest. Je kunt ook niet zomaar even een handje gif strooien. Dit is niet alleen niet effectief, maar ook nog eens gevaarlijk voor kinderen, huisdieren en zelfs voor de dieren die leven van muizen. Daarbij is er met gif strooien ook nog eens de kans dat muizen sterven en vergaan op een plek waar je niet bij kunt, met als gevolg dat de stank van rottende muizen je huis vervuilt. Muizenbestrijding Rotterdam weet precies wat er moet gebeuren om van jouw muizenplaag af te komen.

Wat kan je zelf doen om een muizenplaag te voorkomen?

Je wilt eigenlijk niet muizen bestrijden, je wilt helemaal geen muizen in huis. Je kunt hier zelf best al wat aan doen: je kunt alle kieren en gaten in je huis afdichten. Denk dan bijvoorbeeld aan de meterkast. Hier komen leidingen binnen en zeker bij wat oudere huizen is de vloer in de meterkast vaak nog van hout gemaakt. Dit hout wordt, op den duur, poreus of sluit sowieso niet goed aan rond de leidingen. Muizen vinden dit de ideale ingang naar jouw woning.

Laat geen eten staan

Muizen bestrijden is, zoals gezegd, een flinke klus die op verschillende manieren door professionals geklaard kan worden. Maar wanneer je geen eten op het aanrecht en geen etensresten op de eetkamertafel laat staan, maak je het niet interessant voor muizen om jouw woning binnen te komen. Natuurlijk ziet het er gezellig uit als er een volle fruitmand op tafel staat. Maar muizen vinden dit een perfecte maaltijd! Muizen bestrijden is soms te voorkomen, maar het is wel fijn om te weten dat je een professional kunt inschakelen als het toch nodig is!