Hoe we in Nederland van de reguliere fiets steeds meer kiezen voor elektrisch

0
984

Nederland is het land van de fietsen. Er zijn in Nederland veel meer fietsen dan inwoners en heeft bijna ieder huishouden wel een of twee extra fietsen in de schuur staan. We beschikken veelal over een stadsfiets of een zogeheten transportfiets, waar we gemakkelijk mee van A naar B kunnen reizen. Echter is het zo dat we tegenwoordig steeds meer kiezen voor elektrische fietsen. Met elektrisch aangedreven beschik je over wielaandrijving tijdens het fietsen, waardoor je energie bespaart en je sneller bij de eindbestemming zult zijn? Waarom kiezen we nu voor een elektrische fiets, wat zijn de voordelen en welke varianten zijn er nu allemaal te verkrijgen? Laten we ernaar kijken!

Waarom kiezen we voor een elektrische fiets?

Elektrische fietsen zijn vandaag de dag de meest verkochte fietsen in Nederland, maar wat is nu het voordeel hiervan? De zogeheten e-bikes beschikken over een motortje voor trapondersteuning. Dit is dan ook gelijk het grootste voordeel, omdat je door deze trapondersteuning veel kracht zult besparen en dus meer kilometers maakt. Je bereikt gemakkelijk de maximale snelheid van 25 kilometer per uur, waardoor je sneller op je bestemming zal zijn dan wanneer je zelf zult moeten trappen. Nu is een elektrische fiets niet voor iedereen interessant, omdat hier wel meer kosten aan verbonden zitten. Je zult de batterijen moeten opladen en is een verzekering ook aan te raden, wat niet altijd hoeft met een gewone stadsfiets. Ook wanneer je prima fietst op een normale fiets is het niet nodig, maar zien we bij de meeste Nederlanders toch echt een overgang naar de elektrische fiets!

Kies voor een elektrische bakfiets!

Nu zijn er, net zoals bij de reguliere fietsen, verschillende soorten elektrische fietsen aan te schaffen. Zo kun je kiezen voor een elektrische omafiets of elektrische transportfiets, maar is het ook mogelijk om een elektrische bakfiets aan te schaffen. Met de bakfiets breng je gemakkelijk je kinderen naar school, maar neem je hier ook gemakkelijk je boodschappen in mee. Met de elektrische aandrijving zul je erg veel kracht besparen en fiets je gemakkelijk met je kinderen, wat natuurlijk een dagelijks voordeel zal zijn wanneer je gebruik maakt van een elektrische bakfiets!

Het is aan te raden om voor jezelf eens te kijken welke soort elektrische fiets nu bij jou past. Maak je gebruik van een elektrische fiets voor korte stukken, of beschik je liever over een transportfiets met trapondersteuning? Er is een keuze te maken uit een ruim assortiment, waardoor er zeker iets voor je tussen zal zitten!