Toe aan een nieuwe vloer? Houd hier rekening mee

0
811

In de tijden van voornamelijk binnen zitten zijn de meeste interieurs al flink onder handen genomen. Een nieuw likje verf op de muur, de woonkamer opnieuw inrichten of misschien ben jij wel toe aan een nieuwe vloer. Het huis is eigenlijk nooit af, je komt telkens wel een nieuw klusje tegen om het net een beetje beter te maken. Ben je net verhuisd, ook dan zul je waarschijnlijk denken aan het vervangen van de vloer. Een vloer maakt het interieur echt af en kan dan ook grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Denk jij er over na om de vloer te vervangen? Dan dien je met een aantal zaken rekening te houden. Welke dat zijn, dat lees je hier.

 

Hier begin je

Het kiezen van een nieuwe vloer is geen gemakkelijke klus. Misschien heb je een droomvloer in gedachten maar past deze helemaal niet bij de ruimte of binnen je budget. Of misschien heb je geen idee wat je wilt en kun je door de bomen het bos niet meer zien. Het is in ieder geval belangrijk dat je als eerst bedenkt in welke ruimtes je de vloer wilt vervangen en welk gebruik je van de vloer maakt. Met kinderen of huisdieren zul je waarschijnlijk voor een andere vloer kiezen dan wanneer je alleen woont. Als de ruimtes in huis in elkaar overlopen omdat deze op dezelfde verdieping zijn, dan is het mooi om de vloer overal gelijk te houden. Zodra je hier een duidelijk beeld van hebt, kun je het soort vloer gaan kiezen.

 

Wat een keuze

Als je bent toegekomen aan het kiezen van een soort vloer kom je opnieuw voor een lastige keuze te staan. Meestal wordt er gekozen voor pvc vloeren, maar je kunt ook gaan voor een vloer van natuursteen, hout, parket, laminaat of tegels. Online kun je onderzoek doen naar de verschillen en uitkiezen welke vloer het beste past in jouw woning. Zoek bijvoorbeeld eens op “pvc vloeren eindhoven” of vraag advies aan een expert. De vloeren hebben natuurlijk verschillende eigenschappen, voordelen en nadelen. Zorg ervoor dat de vloer goed past bij jouw wensen en budget.

 

Pvc

Pvc vloeren zijn erg in trek. Niet zo gek als je bedenkt dat dit materiaal onwijs onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig én geluidsarm is. Je haalt er dus echt kwalitatief hoog materiaal mee in huis. Omdat je uit verschillende soorten en stijlen kunt kiezen is er altijd wel een pvc vloer geschikt voor jouw woning en woonstijl. Ga je bijvoorbeeld voor een betonlook of eerder een houtlook die niet van het echte materiaal te onderscheiden is?