Genoeg hydrateren

0
749

Misschien begin je elke dag wel met een kopje koffie of een glas verse sinaasappelsap. Maar denk je er ook aan om water te drinken? Water drinken is iets wat velen van ons vaak vergeten. Terwijl het juist zo belangrijk is! Dagelijks moeten we namelijk 2 tot 2,5 liter water drinken. En dan bedoelen we ook echt water. Dus geen drankjes waar wel water in zitten maar gewoon echt puur water. Op een warme zomer dag zal je er eerder aan denken dan op een winterse dag waarin je eigenlijk de hele dag gewoon warme chocomel wilt drinken. Maar waarom is water drinken eigenlijk zo belangrijk? En hoe kan je het voor jezelf wat makkelijker maken?

De voordelen van water drinken

Wat je moet weten is dat water betrokken is bij heel veel belangrijke processen in het lichaam. Denk hierbij aan je spijsvertering, maar ook je bloed, zweet, urine, speeksel en ontlasting bestaan voor een groot gedeelte uit water. Dit betekent dus dat al deze processen water nodig hebben om goed te functioneren en überhaupt te kunnen bestaan. Dit is ook niet meer dan logisch, je lichaam bestaat namelijk voor meer dan 70 procent uit water. Water zorgt ook voor energie aan je dag. Water is onmisbaar als brandstof voor je lichaam. Zonder voedsel houden we het als mens best even vol. Zonder water daarentegen, kun je hooguit 4 dagen overleven! Een uitdroging van ‘maar’ 2% kan al zorgen voor een energieverlies tot 20%. Naast je organen en energie is water ook noodzakelijk voor je huid. Water zuivert als het ware je lichaam en dus ook je huid. Het kan zorgen voor een egalere en schonere huid als je voldoende water drinkt op een dag. Een dag minder water gedronken? Dit zal je hoogstwaarschijnlijk ook gelijk aan je huid zien.

Het makkelijker maken voor jezelf

Sommige mensen vinden water gewoon echt niet zo lekker maar willen toch genoeg water drinken. Als eerste tip heb ik dan om een leuke waterfles aan te schaffen! Een gepersonaliseerde waterfles van Flaske kan daarbij al helpen. Met zo’n handige waterfles kan je ten eerste goed zien hoeveel je al hebt gedronken op een dag en dat zo bijhouden. En vaak drinkt het ook nog is lekkerder dan uit een gewoon glas. Ook blijft het langer koud in een van de waterflessen van Flaske! Als je je water dan nog niet zo lekker vindt kan je er nog voor kiezen om wat lekkers aan je water toe te voegen. Denk hierbij aan munt, komkommer of misschien wel iets van fruit. Dit geeft je water op een natuurlijke manier ene lekker smaakje.