Snel een auto tot je beschikking hebben in Amsterdam? Het lukt met deze tips!

0
508

Ben of woon je in Amsterdam en heb jij snel een auto nodig, maar geen eigen auto beschikbaar? Wanneer het niet lukt om een auto te lenen van vrienden en/of familie in de buurt, kan het slim zijn om een auto te huren. In Amsterdam zijn er echter ontzettend veel verschillende aanbieders van huurauto’s en niet iedere partij is even betrouwbaar. Ook verschillen de tarieven die de verhuurders hanteren enorm van elkaar. Dus hoe vind je nu de juiste verhuurder? In dit blog zijn de beste tips verzameld om je daarbij te helpen. Lees je mee? 

 

Tip #1: Auto huren Amsterdam? Doe goed je onderzoek

Als je snel een auto nodig hebt, kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor de eerste de beste aanbieder die niet al te ver weg van jouw locatie gevestigd is. Toch is het slimmer om eerst goed te kijken naar de verschillende aanbieders. Er zijn namelijk verhuur partijen met uiteenlopende prijzen en voorwaarden. Iets verder kijken kan je dus erg veel geld besparen Daarnaast doe je er goed aan om ook de reviews van andere huurders door te lezen. Door de reviews te bekijken, kun je controleren of een verhuurder betrouwbaar is en zijn of haar afspraken nakomt. Zo voorkom je dat je opgelicht wordt of dat er opeens extra kosten berekend worden. Een auto huren Amsterdam is nog nooit zo makkelijk geweest. 

 

Tip #2: Auto huren particulier? Overweeg een deelauto

In Amsterdam zijn er ook veel deelauto’s beschikbaar. Dat zijn auto’s die voor iedereen toegankelijk zijn door middel van een app met een digitaal boekingssysteem. Je boekt en betaalt de auto online en stapt in no-time in de auto die zich het dichtst bij jou bevindt. Na je rit parkeer je hem weer op dezelfde plek en is de auto beschikbaar voor de volgende persoon. Deelauto’s zijn vaak goedkoper te huren dan reguliere huurauto’s en er wordt meestal geen hoog bedrag aan borg gevraagd. 

 

Tip #3: Let op de variabele kosten

Ga je een auto huren bij een verhuurbedrijf? Let dan goed op de variabele kosten die de verhuurder berekent. Afhankelijk van bij wie je de auto gaat huren, kunnen er extra kosten berekend worden voor het aantal kilometers dat je rijdt, het tijdstip waarop je de auto inlevert, of je de auto voordat je hem inlevert voltankt, et cetera. Controleer dit dus goed voordat je met een verhuurder in zee gaat! Houd er wel rekening mee dat er voor de zakelijke markt andere tarieven gelden dan auto huren particulier.