De verschillende soorten buitenbanken en boombanken

0
424

Wilt u genieten van het buitenleven in alle seizoenen? Dan is een buitenbank of boombank de ideale oplossing! Deze banken bieden veel comfort en zijn daarnaast ook nog eens heel erg mooi. In dit blog leest u alles over buitenbanken en boombanken, waaronder de verschillende soorten, maten en materialen.

De verschillende soorten buitenbanken

Buitenbanken zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld bankjes met armleuningen, hoge rugleuningen of juist hele lage bankjes die bijna op de grond liggen. Ook kunt u kiezen voor een bank met of zonder kussens en met verschillende aantallen zitplaatsen.

Er zijn buitenbanken verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, metaal en kunststof. Hout geeft een natuurlijke sfeer aan de tuin, maar heeft wel wat onderhoud nodig om te voorkomen dat het gaat rotten of roesten. Metaal is weerbestendig en makkelijk schoon te maken, maar kan warm aanvoelen in de zon. Kunststof is weerbestendig en makkelijk schoon te houden, maar heeft wel minder sfeer dan hout of metaal.

Wat zijn boombanken?

Boombanken zijn een bijzondere variant van buitenbanken. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er voor deze banken gebruik gemaakt van stukken boomstam en gaat deze bank om de boom heen. Dit is een perfecte manier om gebruik te maken van de natuur en een leuke zit plek te creëren op straat of in het park.

De verschillende soorten boombanken

Er zijn verschillende soorten boombanken, waaronder een halve cirkel, een volledige cirkel en rechte bankjes. Ook kunt u kiezen voor een boombank met of zonder arm- of rugleuningen. Het materiaal van deze banken is meestal hout, maar soms ook metaal of steen.

Buitenbank en boombank

Of u nu kiest voor een traditionele buitenbank of juist voor de bijzondere boomvariant, met één van deze banken kunt u genieten van de frisse buitenlucht in elk seizoen. Kies voor het materiaal en design dat bij de ruimte past. Geniet van de natuur en het buitenleven in stijl! Ook voor particulieren zijn deze soorten meubels een goede keuze om de ruimte te benutten.

Online boombanken en buitenbanken bestellen

Bent u op zoek naar de perfecte buitenbank of boombank voor in uw tuin, straat of park? Bij verschillende online webshops kan je kiezen uit een groot assortiment zo weet je zeker dat er wat moois bij zit. Kijk vooral naar de verschillende opties die er zijn en naar uw budget. Neem zeker uw tijd wanneer u zoekt naar het perfecte meubelstuk.