Het aanvragen energielabel is belangrijk

0
528

Wil je binnenkort je huis in de verkoop zetten? Dan komt er heel wat op je af. Niet alleen zul je op zoek moeten naar een ander huis om in te wonen, maar je moet ook het een en ander regelen in je huidige huis. Heb je heel veel gedaan aan het verduurzamen van je huis? Dan is dat altijd weer goed nieuws. Potentiële kopers letten daar steeds meer op en dat is niet voor niets. Je hoort momenteel niets anders dan dat de energierekeningen alleen maar duurder worden en dan is het verduurzamen van je huis dus erg belangrijk. Heb je niet zoveel gedaan aan het verduurzamen van je huis, dan kan dat bij een verkoop best nadelig uitpakken. Het aanvragen energielabel is nu verplicht wanneer je je huis wilt gaan verkopen of verhuren.

Het aanvragen energielabel doe je online

Maar het aanvragen energielabel online betekent niet dat je het energielabel per ommegaande in je mailbox kunt verwachten. Er komt, voor het aanvragen energielabel, echt iemand bij je thuis om te beoordelen hoe energiezuinig jouw huis is. Het aanvragen energielabel is wel verplicht, maar niet gratis. De energielabel prijs kun je gewoon online vinden. Er zijn  geen addertjes onder het gras, je weet precies waar jij aan toe bent.

Hoe beter het label, hoe sneller de verkoop

Een woning die maanden of zelfs jaren te koop staat komt bijna niet meer voor. En je wilt ook niet dat dat jou gebeurt. Heb je je woning te koop staan, dan wil je al in de eerste week een aantal bezichtigingen en het liefst ook al een goed bod. Met een goed energielabel is die kans een stuk groter. Is je woning, na aanvragen energielabel, zeer energiezuinig bevonden? Dan heb je de grootste kans om je huis snel te verkopen. Is je woning totaal niet energiezuinig? Dan kun je ervoor kiezen om het huis zó aan te bieden of om nog even te wachten en eerst de energiezuinigheid te verbeteren.

Wat zijn snelle oplossingen?

Snelle oplossingen om je woning meer energiezuinig te maken zijn er echt. Kies er bijvoorbeeld voor om een borstel in je brievenbus te plaatsen of vervang de deur met kattenluikje voor een deur zonder kattenluikje. Zet voorzetramen voor de ramen op de bovenverdieping. Ook hoeft het isoleren van je zolder helemaal niet veel tijd en geld te kosten. Dit zijn klussen die niet heel veel lijken op te leveren, maar die zeker wel meetellen voor een beter energielabel.