Ongedierte

0
685

Je hebt er allemaal weleens mee te maken met ongedierte. Ongedierte is een verzamelnaam voor verschillende groepen plaagdieren. Om te beginnen zijn er de muizen of ratten die veel boeren en tuinders tot wanhoop brengen. Ook zijn er de plagen voor grote steden, de duiven die menig voorbijganger en terraszitter lastigvallen. Verder zijn er de muggen vliegen, wespen en kevers die voor veel ongemak kunnen zorgen en natuurlijk de spinnen die menig huishouden angst aangejaagd heeft. Al deze beesten hebben naast hun vervelende kanten ook veel nuttige kanten en zijn in veel gevallen onmisbaar. Veel mensen doen er alles aan om het ongedierte zoveel mogelijk uit hun buurt te houden. Muggen en vliegen zijn eenvoudig te weren met horren. Muizen en ratten houden van etensresten, dus als je jouw omgeving schoon houdt dan voorkom je een hoop ellende. In de loop van de zomer, met meestal het hoogtepunt in Augustus, komen er steeds meer wespen. Veel mensen zijn nogal angstig voor wespen omdat ze agressief kunnen zijn en steken.

Wespenbestrijding

wespen bestrijden is een vak apart en kan je dan ook beter aan een deskundige overlaten. Je kan natuurlijk ook zelf je maatregelen nemen om de wespenoverlast zoveel mogelijk te beperken. Wespen komen af op de lucht van zoetigheid, dus beperk dat zoveel mogelijk als je buiten zit in de zomermaanden. Mocht je een wespennest in je tuin of dakgoot hebben haal dan de vakman erbij. Als je in het midden van het land woont dan is wespennest verwijderen utrecht een prima optie om contact mee op te nemen. Woon je in Overijssel dan is wespennest verwijderen zwolle een meer voor de hand liggende optie. Wespennesten kunnen op veel plaatsen voorkomen. Veelal bouwen wespen hun wespennest in en rondom het huis, omdat de koningin op zoek is naar een plek die bescherming biedt tegen verschillende weertypes. Wespen gaan in en rondom een huis op zoek naar de kleinst gaten en spleten waar zij hun wespennest kunnen bouwen. De wespen zullen eerst allemaal dood gemaakt moeten worden voordat het nest verwijderd kan worden.

Bijen

Naast de wespen zijn in veel tuinen ook flink wat bijen te vinden. Bijen zijn bestuivers. Als bestuivers zorgen bijen voor een grotere variatie in vruchten en zaden. Die dienen als voedsel voor allerlei dieren en mensen. Zo zijn onze appels en peren ontstaan doordat een bestuiver haar werk heeft gedaan. Bijen zijn minder agressief dan wespen maar kunnen als ze in het nauw zitten ook steken maar zullen dat niet zomaar doen.