Alles wat je moet weten over een percolator

0
426

De kans is groot dat je wel eens van een percolator hebt gehoord. Het is een product dat relatief weinig wordt gebruikt en veel mensen weten niet eens waarvoor het precies wordt gebruikt. Een percolator is een keukenapparaat dat kan worden gebruikt om verschillende soorten koffie mee te maken. Er zijn vandaag de dag verschillende koffiezetapparaten die je kunt gebruiken. Deze verschillende apparaten hebben elk hun eigen functies en voordelen die ze met zich meebrengen. In dit artikel kun je meer vinden over wat voor soort koffiezetapparaat een percolator is en wat je er allemaal mee kunt.

 

Wat is een percolator nou eigenlijk?

Een percolator is een apparaat dat afkomstig is uit de 18e eeuw. Het apparaat is in de afgelopen decennia snel in populariteit afgenomen. Dit is voornamelijk te danken aan de komst van snelfilters in de jaren 70. De apparaten die gebruik maken van snelfilters zijn erg populair op dit moment, wat vooral komt doordat ze eenvoudig te gebruiken zijn. Toch zijn er steeds meer mensen die er weer voor kiezen om percolators te gaan gebruiken. Je kunt tegenwoordig op een hoop verschillende manieren koffie zetten en het gaat niet altijd alleen maar om de snelheid waarmee de koffie kan worden gemaakt. De hedendaagse apparaten bevatten capsules en koffiepads, maar deze kunnen vaak niet op tegen de kwaliteit van de koffie die van een percolator afkomstig is. Wanneer je gaat kijken naar wat de fijnproevers voor apparaten gebruiken, zijn dit vaak geen standaard koffiezetapparaten. Door te kiezen voor de juiste koffiebonen en deze zelf fijn te malen, kun je namelijk een smaak krijgen die bij pads niet te behalen is.

 

De sterkte van de koffie

Door de grote hoeveelheid nieuwe koffiebonen die er nu te verkrijgen is, heb je met een percolator de mogelijkheid om de koffie te drinken die jij het lekkerst vindt. Ook kun je met een percolator zelf bepalen hoe sterk de koffie moet zijn. Wanneer jij zin hebt in een sterke bak koffie, is het verstandig om er meer bonen bij te doen. Als je juist wat minder sterke koffie wilt, kun je er ook voor kiezen om gewoon wat minder bonen te gebruiken. Je kunt met de percolator dus heel gemakkelijk een kopje koffie zetten dat perfect bij je past. Door de combinatie van de verschillende soorten koffiebonen en de koffie op maat wordt het steeds aantrekkelijker om te kiezen voor een ouderwets apparaat. Zeker als jij vaak koffie drinkt.