Steek die maar in je zak!

0
948

Als je de boodschappen aan het uitladen bent van je auto naar binnen, waar denk je dan als eerste aan? Juist, dat je maar één keer heen en weer wil lopen met alle tassen, zakken en dozen tegelijk. Dan maar die verrekte nekspier; we vertikken het om twee keer te lopen!
Gelukkig doe je niet iedere dag boodschappen (daarom zijn ze ook zo zwaar) maar gemiddeld een keer in de drie of vier dagen. Maar stel je voor dat je een baan hebt als pakketbezorger, of in een magazijn. Dan moet je constant zware spullen heen en weer verplaatsen, producten die binnenkomen, die eruit gaan, import en export, tellen, inventariseren, noem maar op! Hoe sterk je ook bent, dat houd je niet zo vol.
Gelukkig zijn hiervoor steekwagens bedacht, waarmee je makkelijk meerdere dozen of zware dingen kan tillen en verplaatsen. Scheelt jou weer een tripje naar de fysio.

Wat is een steekwagen?

Een steekwagen komt in allerlei soorten en maten, maar in de basis is het een steekwagen of steekkar een vervoersmiddel om met de hand gemakkelijk zware dingen te vervoeren. Het is een soort ijzeren laddertje met onderin twee wielen voor het gemak. Je tilt het karretje met het handvat schuin naar achter waardoor je kan gaan lopen en het trappetje of achter je aan rijdt of voor je uit duwt. De dozen, kratten of spullen blijven in balans vanwege de 'rug' van het laddertje. Dit soort steekwagens zijn vaak in gebruik bij transportbedrijven, want de naam zegt het al; die transporteren veel goederen. Maar je hebt dus verschillende soorten steekwagens en steekkarren; zo heb je speciale steekwagens die geschikt zijn om trappen mee op en af te rijden, steekwagens speciaal ontworpen voor de bouw, en steekwagens met een groter oppervlak. Je kunt ze in metaal, ijzer, of kunststof verkrijgen.
En er zijn zelfs steekwagens met ergonomische handgrepen voor de medewerkers die ze het meest bedienen! Daar is goed over nagedacht.

Laat je niet kisten.

Zoek voor jouw bedrijf uit welke steekwagen of steekkar het beste bij je past. Hoeveel heb je er nodig, wat moet het draagvlak zijn en denk na over details; gaat de steekwagen veelal over drempels, stoepen en andere obstakels? Dan kan je er beter een aanschaffen met extra dikke verstevigde wielen!
Zoek een goede kar voor jou uit en laat je niet kisten; voor ieder bedrijf is er een beschikbaar! Bespaar jezelf dus de rugpijn en kijk online.