De verschillende functies in huis

0
628

Hoe je je huis inricht, zegt een hoop over jou als persoon. Maar je omgeving doet ook een hoop met je gemoedstoestand. Verschillende kleuren, zorgen voor verschillende emoties en ga zo maar door. In deze blog vertel ik je daar meer over. Zo kan je jouw huis ook weer in balans brengen. Lees je mee?

Een plantje voor van alles

Planten vind je in bijna ieder huis wel terug. Dat is niet zo gek want ze brengen letterlijk een stukje leven in huis, maar wist je ook dat het uitmaakt welke plant je in je woonkamer zet? Zo doe je er goed aan om luchtzuiverende planten binnen te halen. En zo zijn er bepaalde planten wiens geur rustgevend of juist energie gevend werkt! Ben je daar niet zo mee bezig en wil je liever gewoon wat groen in huis? Ga dan voor een vetplant kamerplant, die hebben namelijk niet te veel onderhoud nodig maar zien er wel mooi uit.

Wat kleur met je doet

En die kleuren in huis, die hebben net als bepaalde planten ook een werking op je emoties. Zo kan je van blauw heel rustig worden terwijl rood het tegenovergestelde doet. Daarnaast doen felle kleuren ook iets voor de ruimte, ze maken die vaak kleiner maar voegen wel meer persoonlijkheid toe. Wit maakt een ruimte groter, maar voelt vaak wel anoniemer. Voeg een zachte kleur toe in de huiskamer en houd het bij één muur. Zo voeg je kleur toe zonder dat het een overweldigend gezicht wordt in de kamer.

Het materiaal als toevoeging

Ook materiaal brengt verschillende gevoelens mee. Steen en metaal is stoer en voelt zowel letterlijk als figuurlijk koud aan. Ideaal dus als je een stoere ruimte wilt creëren of een koele ruimte. Ga je voor warmte en zachtheid, kies dan materialen uit die hierbij passen. Zoals hout en kleedjes.

Goed onderhouden en opgeruimd

Een ruimte voelt over het algemeen beter als deze goed is opgeruimd. Over het algemeen reflecteert dat namelijk ook naar ons binnenste. Zo voelen we ons dan meer geordend en zijn we ook meer gemotiveerd om aan het werk te gaan. Een rommelige ruimte geeft juist een hopeloos en onoverzichtelijk gevoel. Dat wil je niet. Ga ook niet neurotisch opruimen, dat is ook niet bepaald rustgevend.

Zo zie je maar dat alle details in een ruimte, in je huis een functie hebben. En hier kan je dus ook mee spelen!