De zon gebruiken voor een beter milieu

0
726

Je zou het soms niet altijd denken als je naar buiten kijkt maar de zon schijnt best regelmatig in ons land. Vandaar dat je op steeds meer daken zonnepanelen ziet verschijnen. Zonnepanelen zorgen voor een besparing van je energiekosten en sparen het milieu. Zonnepanelen zijn zeer in trek bij bedrijven maar ook bij particulieren die ze op het dak van hun woning of in hun tuin plaatsen. Dat zonnepanelen het milieu sparen is al bekend maar wat betekent het voor je eigen portemonnee? Het mooie van zonnepanelen is dat je je eigen energieleverancier wordt. Goede zonnepanelen gaan maar liefst 25 jaar mee. En de kosten verdien je terug in 6 tot 8 jaar tijd. Gaat de elektriciteitsprijs omhoog en kun je gebruik maken van de financiële hulp van de overheid? Dan gaat het terugverdienen nog sneller. Om dat de zonnepanelen flink hoge aanschafkosten hebben overwegen veel mensen een lening voor zonnepanelen. Als je niet weet of zo’n lening voor jou ook haalbaar is dan is lening berekenen een optie om dat uit te vinden.

Het isoleren van je woning

Het goed isoleren van je woning is van groot belang aangezien je niet onnodig veel stookkosten wilt maken. Verder is isolatie van belang om geluidsoverlast tegen te gaan. Isolatie is meer dan ooit het toverwoord. Wie goed isoleert, verlaagt zijn energiekosten en verhoogt de waarde van zijn huis. Er is een grote keuze in isolatiemateriaal te verkrijgen. Een veel gebruikt isolatiemateriaal is isolatie wol dat is een verzameling van glas en steenwol. Isolatie wol is te verkrijgen op rollen of in de vorm van harde platen. Isolatie wol is duurzaam, geeft een zeer goede geluid en warmte isolatie. Verder heeft isolatie wol een hoge ontbrandingstemperatuur waardoor het zeer brandveilig is.

Isoleren van je nieuwbouwwoning

De isolatie eisen die gesteld worden aan nieuwbouwwoningen zijn zeer streng. Dat is ook logisch, de woningen moeten de nieuwe standaard zijn als het gaat om energiezuinigheid, en een flink aantal jaren meegaan op dit gebied. Bij nieuwbouwwoningen is goede spouwmuurisolatie ook van het grootste belang. Diverse isolatiematerialen zijn geschikt voor het isoleren van de spouwmuur. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor en nadelen. Verder wordt er bij nieuwbouwprojecten vrijwel standaard gekozen voor het plaatsen van zonnepanelen. De kosten zitten dan in de koopsom van de woning verwerkt zodat het vooraf duidelijk is wat je betaald. En alle huizen of appartementen kunnen op deze manier meteen profiteren van hun eigen energie opbrengst.