De agenda van kantoor

0
792

Ieder jaar weer staat de algemene agenda van het werk weer helemaal vol met feesten en activiteiten. Daar moet ieder jaar weer wat aan gedaan worden. Want feestjes zijn er natuurlijk wel om gevierd te worden, ook op kantoor. In deze blog vertel ik je hoe je dat regelt en aan welke feesten en andere agendapunten je kunt denken. Lees je mee?

Terugkerende werkpunten

Want behalve de feestdagen zijn er voor de meeste bedrijven ook terugkerende agendapunten ieder jaar. Vaak komen deze agendapunten voor in de vorm van jaarlijkse projecten en evenementen. Meestal zit daar een vast team op maar omdat het een jaarlijks terugkerend ding is,  is het toch handig en ook belangrijk om daar als leidinggevende goed zicht op te houden. Sommige organisaties lopen een jaar door maar als dat niet zo is, is het soms handig om tegen de tijd van de start even te checken of iedereen op de hoogte is dat dit evenement of project er weer aan zit te komen.

Uitjes en verjaardagen

Uit met de collega’s is een ding waar menig bedrijf 1 of meer keer per jaar naar uit kijkt. Samen uit en iets leuks doen, kan een grote meerwaarde hebben voor het bedrijf en de werksfeer op het kantoor. Soms willen werknemers ook aandacht besteden aan de verjaardagen van elkaar. Neem hier wat tijd voor maar houd het professioneel. Trek een lijn in hoe je werknemers en/of collega’s behandeld als het gaat om het vieren van verjaardagen. Zorg wellicht voor een presentje of iets lekkers bij de koffie. 

De andere feestdagen

Naast die feestjes en uitjes, kan je de waardering van het bedrijf ook enorm laten blijken tijdens de nationale feestdagen. Zo is het heel normaal om dat te doen met de kerst. En wel in de vorm van kerstpakketten. Iedereen vindt het leuk om iets te krijgen en thuis uit te pakken. Verwen je werknemers/collega’s daarom ook extra met XL kerstpakket. Daarmee tover je zeker weten een lach op het gezicht van je werknemers. Dat is toch waar het om gaat tijdens de feestdagen.

Doe het samen

Regel deze feestelijkheden samen met collega’s. Niet alleen is dat heel leuk maar het verlicht ook de werkdruk omdat deze organisatorische taken niet bij je dagelijkse werkzaamheden horen. 

Stel een budget samen en maak wel onderscheid tussen wat voor iedereen duidelijk mag zijn en wat tot het moment supreme een verassing moet blijven, dat is wel zo leuk.