3x de meest interessante cryptomunten

0
649

Crypto, beleggen, aandelen, trading, deze woorden vliegen je steeds vaker om de oren. Hoewel de populariteit de afgelopen jaren al groeide, is het vanaf zo’n drie jaar geleden dat de handel écht booming business is. Toch is het nog niet voor iedereen duidelijk wat dit precies inhoudt en hoe zij hier eventueel zelf mee aan de slag kunnen gaan. Ben jij geïnteresseerd in cryptomunten en wil je hier zelf ook een handel in starten? Dan lees je in dit artikel meer over drie van de meest interessante cryptomunten van deze tijd.

 

Wat zijn cryptomunten?

Laten we bij het begin beginnen, want het begrip cryptomunt blijft voor velen relatief vaag. Deze munten zijn digitale- en op cryptografie gebaseerde munteenheden. Deze valuta worden gezien als alternatief van de reguliere munteenheden, zoals de Euro. Sommigen zien de cryptomunten als een stap in de toekomst, en de praktijk lijkt dit ook al uit te wijzen. Het is de algemene verwachting dat cryptomunten langzaam maar zeker de reguliere munteenheden gaan vervangen. De Bitcoin is de eerste, en grootste, cryptomunt. Hierna zijn er nog honderden munten bijgekomen. Je kunt dus een bekende munt kopen, of juist een kleinere munt zoals Apecoin kopen.

 

Bitcoin

De Bitcoin is de allereerste cryptomunt, oorspronkelijk bedoeld om gedecentraliseerde transacties te doen. Inmiddels geldt de Bitcoin voornamelijk als opslag van waarde. Na een korte introductie in 2009 liet de prijs van de Bitcoin sterke schommelingen zien, maar pas in 2017 kwam het betaalmiddel echt in het nieuws toen de prijs meer dan vertienvoudigde. Wat de Bitcoin pas echt interessant maakt zijn de regels die van toepassing zijn op de registratie van transacties, hun validatie en de creatie van nieuw geld. Het operationele protocol voor Bitcoins werd aanvankelijk ontworpen als alternatief voor het reguliere betaalsysteem.

 

Ethereum

Na de bitcoin heeft ethereum het grootste huidige marktaandeel. Ethereum valt onder de altcoins. Dit staat voor alle cryptocurrency die na de het succes van de bitcoin op de markt werden gebracht. Ehtereum is een gedecentraliseerd platform, gebaseerd op blockchaintechnologie, waarmee transacties van geld of documenten kunnen plaatsvinden. De munt die aan ethereum is gekoppeld, is de ether. Andere partijen betalen ethers voor transactiekosten en diensten op het ethereumnetwerk. Je kunt de koers van ethereum net als de andere munten eenvoudig volgen.

 

Ripple

In tegenstelling tot veel andere cryptomunten is ripple geen decentraal netwerk, maar wordt het door één partij beheerd. Ripple kun je zien als een betaalsysteem dat is gemaakt voor internationale overboekingen. De valuta achter ripple heet XRP. Eigenlijk geen valuta, maar een back-end infrastructuur. Momenteel staat de munt op de tweede plek op de lijst van meest waardevolle cryptomunten. Daarom mag ripple zeker niet over het hoofd worden gezien. Voor welke cryptomunt ga jij?