Zijn Bitcoin en Ethereum ecologisch verantwoorde investeringen?

0
749

De volatiele Bitcoin en Ethereum koersen zijn tegenwoordig de beste kans om veel winst te maken met een paar kleine investeringen. Vind actuele informatie via deze Bitcoin koers of met deze Ethereum koers. De volatiele crypto's zijn allebei flink in waarde gestegen door de jaren heen. Maar zijn deze nieuwe cryptovaluta's een ecologisch verantwoorde investering? Tegenwoordig is er steeds meer kritiek op de energieconsumptie van Bitcoinminers. Vraag jij je af of deze kritiek terecht is of zou je graag willen weten wat deze valuta's precies inhouden? Hier vind je alle belangrijke punten over de Bitcoin koers, de Ethereum koers en waar die twee staan in ecologische context.

Elektrische auto's en Youtube

Niemand weet precies hoeveel energie Bitcoin gebruikt. De meest betrouwbare schattingen liggen tussen 110 en 32.56 terrawatt/uur per jaar. Ter vergelijking: Zweden gebruikt zo'n 110 en Denemarken rond de 35 TWh per jaar. Maar niet alle energie is even vervuilend. Een elektrische auto die stroom haalt van een kolencentrale is veel vervuilender dan een elektrische auto die stroom krijgt van een nucleaire reactor. Hier lopen de betrouwbare schattingen weer uiteen. Tussen 39 en de 73% van de stroom die wordt gebruikt voor Bitcoin is groene stroom. De Bitcoinauto rijdt dus schoner dan Nederland. Maar is de dienst die Bitcoin aanbiedt deze grote energieconsumptie waard? De beste manier om een ecologische toekomst in te gaan is meer groene energie produceren, niet om het energieverbruik te verkleinen. Ter vergelijking verbruikt de bankindustrie 250 kWh per jaar en Youtube gebruikt iets minder dan dat. Hoe zit dat precies met Ethereum?

De ethereum koers is energiezuiniger

Ethereum is het snelst groeiende technologieplatform ter wereld. Het is een valuta die minder stroom vereist dan Bitcoin, maar is nog veel meer dan dat. Een gigantische community van programmeurs werkt samen aan honderden uiteenlopende, innovatieve projecten. Wanneer je de Ethereum koers onder de loep neemt wordt één ding heel gauw duidelijk. Het is zo'n tien keer zoveel waard dan het een jaar geleden was. Dat kan zo nogmaals gebeuren. De zuinige techniek achter Ethereum maakt het een goede alternatieve investering als je het stroomgebruik van Bitcoin niet over het hoofd kan zien. Bovendien heeft Ethereum meer potentie om te groeien dan Bitcoin. De dag dat Ethereum meer waard is dan Bitcoin wordt door veel experts voorspeld en staat bekend als "The flippening". Een gebalanceerde aanpak zou zijn om een beetje te investeren in allebei. Wanneer de één veel in waarde stijgt en de ander veel in waarde daalt kan je daar profijt van hebben. Door op het juiste moment Bitcoin voor Ethereum en andersom te ruilen kan veel winst gemaakt worden.