Voor- en nadelen van huis verhuren

0
757

Elke week ben je dezelfde werkzaamheden aan het doen. Je hebt het trucje eigenlijk wel door ondertussen. Je werkzaamheden beginnen zelfs een beetje saai te worden. Steeds vaker begint het te kriebelen. Je had altijd al het idee om een lange tijd een wereldreis te maken. Maar je hebt net je huis gekocht en die wil je ook niet leeg laten staan, want dat is toch zonde van de woning. Gelukkig kan je tegenwoordig makkelijk en snel je huis voor een langere tijd verhuren. Wat zijn de voor- en nadelen van je woning verhuren aan expats? Dat lees je in dit blog.

Voordelen

Je bent lekker ver van Nederland en je pas gekochte woning. Dat beeld kan je je al helemaal voor je halen. Nog beter zou het zijn als er ook nog iemand in je huis zit. Wat zijn de voordelen?

  • Als er iemand in je huis zit dan betaalt diegene natuurlijk huur aan je. Hoe lekker is het als je op reis bent en je geld krijgt voor het huis dat je al betaald hebt. Dat moet toch bijna als een cadeautje voelen?
  • Er past iemand op je huis. Als er dagelijks iemand in je huis aanwezig is, dan is de kans een stuk kleiner dat er ingebroken wordt. Wanneer je huis maanden leegstaat dan gaat dat op een gegeven moment opvallen. Het zou toch jammer zijn als je terugkomt van je reis dat je woning dan geplunderd is.
  • Je helpt iemand tijdelijk aan een woning. Je eigen huis verhuren zorgt ervoor dat iemand tijdelijk in een woning kan. Aangezien zoveel mensen momenteel op zoek zijn naar een huis zal je er iemand sowieso heel blij mee maken.

Nadelen

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan het verhuren van je eigen huis als je een lange tijd op reis bent. Als je je huis echt verhuurt aan bijvoorbeeld een expat dan zit er wel een wildvreemde in je huis en aan al je spullen. Als je dan weer thuiskomt zal het misschien helemaal niet meer voelen als je eigen huis. Dan kun je het misschien beter laten bewonen door een bekende. Je moet er namelijk wel op vertrouwen dat diegene goed met je huis omgaat. Je kunt niet even heen en weer vliegen om te kijken hoe het met je huis gaat.

Er zitten zeker meer voordelen aan het verhuren van je huis dan nadelen. Denk er eens over na of je die reis nog wilt maken. Om je huis hoef je je geen zorgen te maken, die redt zich wel.