Een container voor jouw bedrijfsafval

0
708

Steeds vaker houden bedrijf zich bezig met het afval dat zij produceren. Hierdoor kan in veel gevallen de hoeveelheid afval flink verminderd worden. Niet alleen komt dit door het hergebruiken van bepaalde onderdelen, maar ook onnodig afval in het proces kan een groot verschil maken, wanneer dit niet meer tijdens het proces gebruikt zal worden. Ook is het noodzakelijk dat de bedrijven het afval blijven scheiden. Wanneer producten zelf niet gerecycled kunnen worden door het betreffende bedrijf, is het noodzakelijk dat het afval vervolgens op z’n minst gescheiden wordt door het afvalbedrijf. Om dit makkelijker en efficiënter te kunnen uitvoeren, kan het scheiden van afval binnen het bedrijf al een groot verschil maken. Vervolgens zal het afval alleen nog maar in een container weggegooid hoeven te worden, maar dat is tegenwoordig erg simpel te regelen. 

 

De container

Een container kan momenteel namelijk gewoon door een bedrijf gehuurd worden. Deze containers kunnen bij het bedrijf geleverd en opgehaald worden, zodat het bedrijf die de containers huurt zelf niet moeilijk transport hoeft te regelen om de grotere afvalbakken en containers te moeten vervoeren. Het is wel goed om te weten hoeveel afval jouw bedrijf op een wekelijkse en maandelijkse basis produceert. Hierdoor kan de grootte van de afvalbakken namelijk afhangen. Wanneer jouw bedrijf bijvoorbeeld erg veel restafval heeft op een wekelijkse basis, is een restafvalcontainer zeer waarschijnlijk de beste optie voor jouw bedrijf. Wanneer jouw bedrijf meer glasafval produceert is het dus nodig om hier een aparte afvalbak voor te huren. Op deze manier zal het glasafval op een goede manier gescheiden kunnen blijven van het restafval. Ook voor karton- en papierafval geldt dit. Dat is uiteraard ook een afvalsoort dat in een andere afvalbak zal moeten belanden. Wanneer jouw bedrijf deze zaken duidelijk en overzichtelijk bij kan houden, is het tijd om te beginnen met het regelen van de afvalcontainers. 

 

Simpel te huren

De afvalcontainer huren is in de basis relatief simpel te regelen. Wanneer jouw bedrijf alle bovenstaande informatie weet, kan er via de website simpel een aanvraag gedaan worden voor één of meerdere afvalbakken. Daarvoor hoef je alleen maar het type afval in te vullen in het aanvraagformulier. Wanneer dat gedaan is, is het tijd om de grootte van afvalbak of container uit te kiezen. Als laatste keuze is het belangrijk om ervoor te kiezen hoe vaak de container of afvalbak in de maand geleegd moet worden. Dit kan op een wekelijkse, maar ook op een maandelijkse basis gedaan worden.