De voordelen van een elektrische haard

0
705

Waar denk je aan als je aan een typische winterdag denkt? Waarschijnlijk aan kou, veel sneeuw een strakblauwe lucht en daarna lekker opwarmen bij het knapperende houtvuur. Dat klinkt je waarschijnlijk heel idyllisch in de oren, maar helaas zitten er ook mindere kanten aan vooral dat knapperende haardvuur. Deze zijn namelijk relatief slecht voor het milieu en deze zorgen er dus uiteindelijk voor dat jij niet meer door die sneeuw kan lopen: opwarming van de aarde. Gelukkig is er een alternatief voor het ouderwetse haardvuur: de elektrische haard. In dit blog lees je waarom je eigenlijk beter een elektrische haard kan kopen.

Net echt

Als je een elektrische haard hebt, zal je ongetwijfeld vaak de vraag krijgen of je een echte of neppe haard hebt. Tegenwoordig zijn de elektrische haarden namelijk zo goed doorontwikkeld dat ze bijna niet van een echt houthaard te onderscheiden zijn. Om het nog realistischer te maken kunt u prima een rookkanaal hebben aan uw elektrische haard zonder dat deze een functie heeft. Bij een echte haard is deze benodigd om de rook af te voeren. Je hebt er dus geen een nodig, maar het kan wel.

Je hoeft ook geen hout meer te sprokkelen of kopen en uren zitten pielen om het vuur eindelijk eens goed aan te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een stekker in het stopcontact te steken en het hout begint te branden. Om het nog echter te laten lijken, kun je de elektrische haard warmte af laten geven. Als je kinderen hebt en je bang bent dat ze hun handen zullen branden aan de haard dan kun je dus ook een haard zonder warmte kopen. Dat is natuurlijk niet mogelijk meet een traditioneel haardvuur.

Nadelen

Oké tuurlijk we zullen ook toegeven dat er misschien wat nadelen zitten aan een elektrische haard. Hij is wel zo realistisch mogelijk, maar niets is zo echt als een houtvuur. Daarnaast hoor je ook geen knapperend haardvuur meer. Ook al is dit bij sommige elektrische haarden wel mogelijk. Ook geeft de elektrische haard geen geur. Het is maar net waar je van houdt, maar veel mensen zullen die geur wel waarderen. Aan de andere kant stinkt je huis en je kleding niet gelijk naar houtvuur.

Er zijn veel voordelen aan een elektrische haard. Daarnaast zou je een paar nadelen kunnen benoemen, maar voor veel mensen zullen dit geen nadelen zijn. Elektrische haarden kopen? Wij zeggen zeker wel doen!