Een spanningsomvormer om alle machines te testen

0
509

Dit artikel mag je zeker niet missen als je producent bent van machines en een buitenlandse afzetmarkt hebt. Niet alle landen hebben dezelfde stroomcapaciteit als in Europa. Wanneer je een machine exporteert naar bijvoorbeeld Japan moet je zeker zijn dat de machine goed zal functioneren op een bepaalde spanning. De wereldspanning verschilt. Met behulp van een spanningsomvormer kan je de spanningstest snel uitvoeren.

Wat is een spanningsomvormer?

Innovaties in de afgelopen jaren hebben stroomtransformatoren efficiënter gemaakt met een compact ontwerp, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren, op te slaan en te installeren zijn. De juiste keuze voor de spanningsomvormer is bepalend voor het goed werken van het meet- of beveiligingssysteem. Voordat je het juiste product kiest, moet je weten welke spanning je wilt testen. Een 3 fase omvormer kan veel voor jou betekenen.

Voordelen van een 3 fase omvormer

Een 3 fase omvormer is een spanningsomvormer en heeft dezelfde werking als een krachtstroomtransformator. Een 3 fase omvormer maakt het mogelijk om de Europese spanning 400V/50Hz om te zetten naar wereldspanningen. De spanning van 400V/50Hz kan met behulp van één machine en weinige kabels snel omgezet worden naar een spanning van 200-600V/50 of 60HZ. Het enige waarvoor je moet zorgen is een grote netaansluiting. Als de netaansluiting niet voldoende is zou je toch een extra aggregaat nodig hebben. De 3 fase omvormer is één apparaat dat alles kan, zonder dat je extra koppelingen en bedradingen hoeft te hebben. Een ander voordeel is dat er geen geluidoverlast is en je hoeft je geen zorgen te maken over het brandstofniveau van de generator.

Waarom is testen van machines belangrijk?

Spanning over de hele wereld is anders. Een machine met een frequentie van 60Hz zal bij een frequentie van 50Hz 17% minder goed werken. Een oneven frequentie zal de machines niet alleen vertragen, maar in zeer ernstige gevallen ook nog permanent beschadigen. En als producent van machines wil je dat uiteraard absoluut niet! Het zal ook een negatieve invloed hebben op het bedrijfsmerk, daarom is het belangrijk dat de machines op elke spanning goed getest worden. Door middel van zo’n test is het ook mogelijk om de beste gebruikersvoorwaardes te beschrijven in het verkoopcontract. Machines testen is ook bij wet verplicht. Tijdens een test met een 3 fase omvormer kunnen alle andere kleine problemen ook tijdige ontdekt worden. Huur geen dure transformator meer in, maar schaf gewoon jouw eigen spanningsomvormer aan. Het is voordelig en je kunt er veel mee doen.