Het betalen van een verbouwing, het kan op deze manieren

0
523

Als je een eigen woning hebt, is het van belang om deze goed te onderhouden. Je kunt er op die manier namelijk voor zorgen dat de staat van je woning goed blijft. Dit is logischerwijs fijn voor jou als bewoner, maar het onderhouden van je woning heeft ook andere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat een woning die door de jaren heen goed is onderhouden over het algemeen een stuk meer waard is op de huizenmarkt. Als je op dit moment in een huis woont waar je niet helemaal tevreden over bent, zou je ervoor kunnen kiezen om je woning te verbouwen. Echter, dit kost veel geld. 

 

De verbouwing uit eigen zak betalen

Indien jij genoeg spaargeld hebt, kun je de volledige verbouwing uit eigen zak betalen. Het is fijn als dit voor jou mogelijk is, want je hoeft hierdoor geen geld te lenen en kunt toch je woning verbouwen. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat een verbouwing vaak duurder uitpakt dan op voorhand wordt verwacht. Als je precies genoeg spaargeld hebt om het bedrag dat op de offerte staat te dekken, is de kans dus alsnog aanwezig dat je de volledige verbouwing niet kunt betalen. Houd hier dus rekening mee bij het plannen van je verbouwing. 

 

Je hypotheek verhogen

Als er nog een hypothecaire lening rust op jouw woning, kun je er ook voor kiezen om je hypotheek op te hogen zodat je van het extra geleende geld de verbouwing kunt betalen. Dit is fijn, want over het algemeen zijn hypotheken voordeliger dan persoonlijke leningen. Het is echter niet altijd mogelijk om je hypotheek op te hogen. Wil je weten of dit voor jou tot de mogelijkheden behoort? Dan kun je vandaag je maximale hypotheek berekenen. Je komt er dan snel achter of je een extra hypotheek voor verbouwing kunt afsluiten of niet. Normaliter is dit niet mogelijk voor mensen die hun hypotheek nog (bijna) niet hebben afgelost. 

 

Een lening afsluiten

Je kunt er ook voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten voor het verbouwen van je woning. Geld lenen kan bij een bank, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de diensten van een particuliere kredietverstrekker. Daarom is het verstandig om alvorens het afsluiten van een lening eerst eens goed te kijken naar welke mogelijkheden je allemaal hebt. Op die manier kom je er vanzelf achter bij welke aanbieder jij het meest voordelig geld kunt lenen.