3 voordelen van groene zakelijke energie

0
647

Nederland wordt steeds groener. Het zijn vooral de bedrijven en ondernemers in Nederland die vaker overstappen op een groene bedrijfsvoering. Ook de consumenten vinden verduurzamen steeds interessanter. Naast het feit dat een overstap op groen(er) leven en werken beter is voor het milieu zijn veel bedrijven in Nederland verplicht om dergelijke energiebesparende maatregelen te nemen. Volgens de Wet Milieubeheer moet ieder bedrijf dat meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt dit soort maatregelen treffen. Gelukkig zijn er veel voordelen te ontdekken aan bijvoorbeeld groene zakelijke energie. In dit artikel lees je er meer over.

Help het milieu een handje met groene stroom

Een van de andere grootste redenen waarom men vaker overstapt op groene zakelijke energie is omdat deze vorm van stroom beter is voor het milieu. Bij de productie van groene stroom komt namelijk veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. CO2 is, zoals je waarschijnlijk wel weet, schadelijk voor het milieu. Daarom is de keuze voor groene stroom een betere keuze. Wat je daarnaast moet weten, is dat groene energie uit natuurlijke bronnen wordt gehaald. Hierbij moet je denken aan de zon, het water en de wind. Dit soort bronnen komen ‘gewoon’ uit de natuur en kunnen nooit op. Dat in tegenstelling tot de energiebronnen van grijze energie. Grijze stroom wordt namelijk uit fossiele bronnen gehaald en dat zijn bronnen die niet onuitputtelijk zijn (en dus wel op kunnen gaan). Vind je het dus belangrijk om iets voor de natuur en het milieu te kunnen betekenen dan is groene energie zeker aan te raden.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Wat voor veel ondernemers ook erg interessant is, is het feit dat je je eigen verantwoorde stroom kunt opwekken. Het maakt hierbij niet uit of je grootzakelijke energie of zakelijke energie zzp afsluit – met groene stroom is het voor iedereen mogelijk om zelf energie te produceren. Bij grijze energie kan dat absoluut niet, wat dus zeker een pluspunt is ten opzichte van die vorm van stroom. Het enige wat je moet doen, is een investering maken in zonnepanelen; dit soort toepassingen kosten namelijk wel wat geld. Voordat je schrikt van de prijzen of denkt dat het te duur is, moet je weten dat je die investering er na enkele jaren alweer uit hebt. Het heet niets voor niets een investering! Dat komt omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis stroom – je wekt immers energie op uit zonnestralen die niets kosten. Uiteindelijk profiteer je dus van gratis zakelijke energie die ook nog eens verantwoord is. Wat wil je nog meer?

Groene bedrijfsvoering kan meer klanten opleveren

Wat tot slot een fijn voordeel is van groene energie is dat het ervoor kan zorgen dat je meer klanten naar je bedrijf trekt. Dat zit namelijk zo: het zijn niet alleen de ondernemers die het alsmaar belangrijker vinden om duurzamer te werken. Ook veel consumenten in Nederland willen meer vergroening in hun dagelijks leven. Daarom kiezen zij steeds vaker voor een bedrijf dat een groene bedrijfsvoering heeft dan voor een bedrijf dat dit niet heeft. Op die manier kan de keuze voor groene stroom ervoor zorgen dat je meer klanten krijgt en zo meer winst maakt. Het is hierbij wel aan te raden om nog meer groene stappen te zetten binnen je bedrijf. Wees hier online (en offline) ook zeker duidelijk in naar je klanten toe en zorg ervoor dat je goed vindbaar bent in Google op het gebied van duurzaam werken en/of een groene bedrijfsvoering. Je zult zien dat het je al vrijwel direct wat kan opleveren.