De toekomst van Bitcoin en XRP

0
703

Soms lijkt het net een achtbaan, deze opkomende markt kent hoge pieken en diepe dalen. Dit komt omdat de cryptomarkt relatief nieuw is en voornamelijk bestaat uit projecten die grootste plannen hebben, maar het nog waar moeten maken. Hierdoor is de volatiliteit groter dan bijvoorbeeld bij de aandelenmarkt. Binnen de cryptomarkt bestaan er verschillende vormen van digitale munten. Van stablecoins die de Euro of Dollar nabootsten tot de mogelijke vervangers van deze valuta`s. Vele projecten proberen de verbetering van de valuta`s te zijn die wij vandaag de dag gebruiken. Echter zijn Bitcoin en XRP de meest populaire opties op dit gebied. Lees hier meer over de Bitcoin koers en over Bitcoins kopen!

De ontwikkelingen rondom Bitcoin

Bitcoin is veruit de meest populaire digitale munt. Over het doeleinde van Bitcoin is veel discussie. Zo zien velen de Bitcoin als de verbeterde versie van goud. Het is flexibeler qua verkoop en transport en daarnaast ook schaarser gezien er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin zullen zijn. Daarnaast wordt Bitcoin ook steeds populairder als betaalmiddel. Er zijn mensen die hun salaris in Bitcoin uitbetaald krijgen en El Salvador heeft Bitcoin als reservemunt benoemd. Steeds meer overheden en bedrijven voegen Bitcoin toe aan de balans, deze toename in adoptie kan voor een domino-effect gaan zorgen. Door velen wordt Bitcoin gezien als de wereldmunt van de toekomst. Op dit moment is de koers – na een bodem te hebben gevormd – bezig met een opwaartse trend.

De ontwikkelingen rondom Ripple en XRP

Een andere populaire cryptomunt is XRP. Dit is de digitale munt van het bedrijf Ripple. Daarom wordt de digitale munt vaak Ripple genoemd, echter is de officiële benaming XRP. Banktransacties duren vaak zeer lang, met name indien een transactie de wereld over moet. Dit probleem wordt verholpen door XRP en Ripple. Door het gebruik van XRP duurt een transactie vanuit bijvoorbeeld Nederland naar Japan slechte enkele seconden, tegenover enkele dagen indien dit via een bank gaat. Daarom kan XRP enorm van waarde zijn voor banken, maar ook voor particulieren onderling. Doordat er van XRP vele malen meer coins zijn dan de 21 miljoen van Bitcoin, zal de waarde nooit zo hoog worden als Bitcoin. Dit betekent echter niet dat er met deze digitale munt geen winst te behalen valt. Doordat andere cryptomunten speculatiever dan Bitcoin zijn, stijgen en dalen ze harder. Voor iemand die op zoek is naar de grootste winsten kan XRP daarom voordeliger zijn. Op dit moment loopt de koers van XRP achter op die van andere digitale munten. Dit komt doordat Ripple al maanden met een rechtszaak te maken heeft. Naast dit onzekere nieuws besloten veel online platforms de munt uit hun aanbod te halen. Indien er een positieve uitslag van de rechtszaak komt en online platforms zullen de munt weer aanbieden, dan is een enorme koersstijging zeer voor de hand liggend.