Breng jouw interieur naar de top met meer ruimte is hius

0
642

Hoe je ook woont, een gevoel van openheid en ruimte in huis is erg belangrijk. Ruimte is huis geeft je rust en zorgt ervoor dat je je in huis prettiger voelt. Het is dan ook fijn om van je huis een echt thuis te maken, de plek waar je je echte jij kunt zijn. De plek waar je thuis komt na een lange dag werken, een vakantie of een wereldreis. Maar tegenwoordig ook de plek waar aan de eettafel wordt gestudeerd, waar de zolderkamer is ingericht als thuiswerkplek en waar de woonkamer sinds anderhalf jaar ook als sportschool dient. Daarom is het juist nu des te meer van belang om ruimte in huis te creëeren, hoe lastig dat soms ook is. Het is natuurlijk erg afhankelijk van de ruimte zelf, met daarbij nog de vormen in de woning, de hoogte en het daglicht dat naar binnen schijnt. Het blijft daarom maatwerk, maar toch zijn er een aantal tips die in iedere woning van pas komen. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Daglicht

Het belangrijkste element is daglicht, dit is onwijs van belang om een ruimtelijk gevoel te creëren. Is je huis altijd donker, dan voelt het immers ook kleiner. Niet in iedere kamer zal je kunnen beschikken over een grote hoeveelheid daglicht, maar je kunt altijd proberen meer daglicht binnen te laten schijnen. Kies voor de woonkamer bijvoorbeeld mooie stalen schuifdeuren. Met schuifdeuren heb je niet alleen ruimtelijke, grote ramen, maar ook zijn ze hartstikke functioneel. Schuifdeuren brengen daarnaast altijd veel sfeer en uitstraling met zich mee, wat eigenlijk iedere kamer wel ten goede doet.

Slim inrichten

Niet alleen slim gebruik maken van de hoogte, maar ook lijnen en materialen op elkaar afstemmen helpt bij het creëeren van een ruimtelijke uitstraling. Neem bijvoorbeeld de hal. De hal is vaak een kleine ruimte die al snel zijn ruimtelijkheid verliest. De perfecte oplossing hiervoor is een deurmat in vloer. Deze ligt in een uitsparing in de vloer en geeft hierdoor een fraai beeld, beide oppervlakken vallen samen. Investeer in een fijne, grote droogloopmat die een aantal jaar meegaat. Zo weet je zeker dat de mat al het vuil en vocht goed opneemt, de schoenzolen diep reinigt en vuil zijn weg niet vindt elders in huis. Want ook dit zorgt voor een rommelige uitstraling, en dat is wat we juist willen voorkomen.

Minder spullen

De laatste tip is een inkoppertje, met minder spullen in huis heb je meer ruimte. Veel spullen in een ruimte geven een benauwd en verstikkend gevoel en dit is wel het laatste wat je wilt. Wees niet bang om eens een grote schoonmaak te houden en spullen weg te doen. Je hoeft het niet perse weg te gooien, maak iemand anders er bijvoorbeeld blij mee via tweedehands websites of kringloopwinkels. Kijk kritisch naar wat je gebruikt en wat wel weg mag. Houd je alsnog veel spullen over, zorg dan dat deze netjes opgeruimd zijn in bijvoorbeeld opbergmanden of bakken.