Voor iedereen een laadpaal thuis

0
1164

We gaan steeds duurzamer rijden, we zien dus ook vaker elektrische auto’s en hybride auto’s rijden op de snelwegen of in de steden. Maar bij een mooie elektrische auto of bij een hybride auto hoort natuurlijk een oplaadpaal, anders kan de auto nergens naartoe rijden. Deze oplaadpalen zijn tegenwoordig op veel plekken te vinden, zowel langs de snelwegen als in parkeergarages of woonwijken. Zo is er voor iedereen wel een plekje om je auto goed op te laden en hoef je niet ver te lopen vanaf je bestemming. Vaak worden oplaadpalen ook aangegeven op de GPS, wel zo handig! Vaak wordt er op de GPS de laadpalen aangegeven en of de laadpalen beschikbaar zijn door middel van een groene stip. Is de laadpaal bezet? Dan zie je een rode stip verschijnen. Zo kan je snel en gemakkelijk een oplaadplek vinden en daarna je reis vervolgen. Goede reis!

Laadpalen voor thuis met comfort

De auto opladen is vele malen goedkoper dan tanken. Vergeleken met de benzineprijzen zijn de kosten van het opladen een peulenschil. Ook zit er een verschil in tussen openbaar opladen en een laadpaal thuis. Als je een laadpaal thuis hebt scheelt dat flink in de kosten. Met een laadpaal thuis kan je namelijk je eigen stroom opwekken door middel van zonnepanelen, als je die al hebt bespaar je dus flink op de kosten. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan is het zeker een aanrader om naar te kijken. Door je eigen stroom op te wekken investeer je in de toekomst, je denkt namelijk mee aan het milieu en je bent ook duurzamer bezig.

Laadpalen helpen mee aan het milieu

Denk je er nog over na om een laadpaal te kopen? Er zijn diverse bedrijven die laadpalen aanbieden, zowel op internet als locaties waar je persoonlijk langs kunt komen. Het grote voordeel van een laadpaal kopen is dat het flink bespaart in je portemonnee. Je kan namelijk zelf je eigen stroom opwekken door middel van zonnepanelen. Door zowel zonnepanelen als een laadpaal te kopen ben je duurzaam bezig en scheelt dit de helft van de kosten. De kosten die je hiermee bespaart kan je weer gebruiken om leuke dingen van te doen.

Er zoveel meer voor terugkrijgen

Tegenwoordig zie je veel laadpalen in diverse woonwijken en langs de snelwegen staan. Je elektrische auto opladen langs de snelweg is duurder dan bijvoorbeeld in een woonwijk. Als je geld wilt besparen is het voordeliger om een laadpaal thuis te hebben. Met een laadpaal thuis kan je met je eigen stroom je elektrische auto opladen. De kosten van een laadpaal thuis scheelt de helft van de prijs vergeleken met bijvoorbeeld het opladen in de stad. Daarnaast is het ook een voordeel dat je met een eigen oplaadpaal altijd een parkeerplek in de buurt hebt. Het voordeel van een laadpaal thuis is dat je zeker weet dat je thuis kan opladen en dat de oplaadplek dus niet bezet is. Wel zo handig!