Jouw huis beter isoleren met spouwmuurisolatie

0
1263

Bij een woning is isolatie belangrijk. In de koude wintermaanden ben je namelijk veel aan het stoken om de warmte binnen te houden, terwijl het in de zomermaanden vaak erg warm blijft. Dankzij een goede isolatielaag kun je ervoor zorgen dat het altijd een goede temperatuur in huis is. Dit gebeurt onder andere door een goede spouwmuurisolatie. Het is dan wel belangrijk dat je weet wat jou op dit gebied allemaal te wachten staat, en welke voordelen je kan behalen als je de spouwmuren van isolatie voorziet. Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij.

Spouwmuurisolatie zorgt voor een beter binnenklimaat

Bij spouwmuurisolatie worden er enkele gaten in de spouwmuur gemaakt, dit gebeurt aan de buitenkant van de woning. Van hieruit kan isolatiemateriaal door de gaten in de spouw worden gespoten. Het isolatiemateriaal zal zich langzaam gaan verspreiden. Dit zorgt ervoor dat de luchtstroom tussen de binnen- en buitenmuur beter geregeld wordt. De warmte zal hierdoor in de wintermaanden binnen blijven en de koude lucht blijft ook buiten de woning. In de zomer zal er ook altijd voldoende koelte in huis te vinden zijn. Je hoeft hierdoor geen hoge energierekening meer te verwachten aan het einde van het jaar.

Je woning beter isoleren

Als je de spouwmuurisolatie uit laat voeren kan je het ook altijd combineren met andere vormen van isolatie. Het gehele huis isoleren zorgt namelijk voor een nog grotere besparing op de energiekosten. Daarbij profiteer je direct van veel voordelen. Je zal namelijk merken dat jouw huis er weer goed uit komt te zien. Het nieuwe energielabel zorgt er daarbij ook voor dat jouw woning bij een verkoop meer waard gaat zijn. Hiermee verdien je de investering dus ook altijd terug. Hoewel je in het begin kosten gaat hebben voor de werkzaamheden, zal dit dus op termijn aanzienlijk verbeteren.

Werkzaamheden uitbesteden of zelf doen

Bij het isoleren kun je aan een groot aantal mogelijkheden denken. Zo kun je bijvoorbeeld de kruipruimte van isolatie voorzien, de vloeren aanpakken of het dak van een extra isolatielaag voorzien. Iedere ruimte kent weer zijn eigen mogelijkheden en een professional weet altijd wat ervoor nodig is om de werkzaamheden uit te voeren. Daarbij zijn er ook een groot aantal werkzaamheden die je eventueel zelf kunt doen waardoor je op de kosten kan besparen. Door het juiste materiaal aan te schaffen kun je direct aan de slag met de werkzaamheden.

Ga voor goede resultaten

Je moet er daarbij wel op letten dat je jezelf goed voorbereid op de werkzaamheden. Er zijn namelijk meerdere opties en de werkzaamheden zullen altijd op een andere manier verlopen. Een goede voorbereiding is daarom wel een vereiste om voor de juiste isolatie te kiezen. Het isoleren zal er dan voor zorgen dat jij jouw woning van een goed binnenklimaat voorziet en jouw energierekening naar beneden ziet gaan. De voordelen zullen snel op jouw pad komen en met hulp van de juiste professionals worden de werkzaamheden altijd netjes uitgevoerd.