Een eigen spa in de achtertuin, wie wil dat nou niet?

0
1052

Ben jij grote fan van het gaan naar spa’s en sauna’s? Dan heb ook jij afgelopen tijd moeten afzien vanwege alle maatregelen. Helaas werden ook dit soort gelegenheden gesloten en werd het voor de echte spa-liefhebbers afkicken van de wellness en de luxe. Want dat is toch wel een beetje het gevoel wat de spa je geeft. Toch hoef je de spa niet meer te missen. We hebben namelijk de perfecte oplossing voor je. Een eigen spa in je achtertuin. Op die manier kan je in deze turbulente tijd toch nog een beetje tot rust komen! Alles wat je wilt weten over een spa in je achtertuin lees je in dit blog.

Het soort bad

Het eerste waar je naar gaat kijken als je een spa in je achtertuin gaat bouwen is het soort bad. Zonder bubbelbad of hottub is de spa natuurlijk niet af. Spa baden komen in verschillende soorten en maten voor. De jacuzzi’s zijn misschien nog wel de meest bekende spabaden voor in je tuin voor ook de hottub en het opblaasbare bubbelbad mag je zeker niet vergeten. Voor welk pad je kiest? Dan hangt van een aantal factoren af. Allereerst moet je jezelf afvragen wat je aan het spabad uit wilt geven. Je budget dus. Een opblaasbaar bubbelbad is natuurlijk een stuk goedkoper dan een jacuzzi of een OFYR. Dit heeft onder andere met de kwaliteit te maken. Ook de energie speelt een rol in de kosten. Zo trekt vooral de jacuzzi erg veel stroom terwijl een hottub vaak wordt opgewarmd door hout te stoken. Dit scheelt weer in de energiekosten. De voors en tegens kan je het beste zelf tegen elkaar afwegen.

De sfeer

Wil je een echte spa-beleving in je achtertuin? Dan zal je ook moeten werken aan de sfeer. De sfeer van de omgeving is mede bepalend voor de ervaring die de spa je geeft. Een omgeving die qua inrichting wat Japanse of Scandinavische invloeden heeft creëert wel echt het plaatje. Denk hierbij dan aan materialen zoals hout, bamboe en natuurstenen. Ook strakke belijning, veel natuurlijke elementen en koele kleuren doen het in deze omgeving goed. Een houten bad gecombineerd met veel grote planten is bijvoorbeeld een klassieke weergave van een populaire spa in de achtertuin.

Electriciteitaansluiting 

Kies je uiteindelijk toch voor een spabad dat werkt op stroom? Zorg er dan wel voor dat je rekening houdt met eventuele energieaansluitingen in je tuin. Niet iedere tuin heeft dit standaard uit zichzelf. Je kan natuurlijk werken met verlengsnoeren maar of dat zo veilig is, is een tweede.