Hoe hang je een schilderij op in de woonkamer?

0
326

Glasschilderijen zijn een fantastische manier om karakter en persoonlijkheid aan de woonkamer toe te voegen. Ze kunnen een lege muur opvrolijken en een kamer warmte en diepte geven. Of je nu van abstracte werken houdt of meer traditionele kunstwerken, er zijn glasschilderijen voor elk interieur. Als je glasschilderijen in je woonkamer wilt ophangen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips om je te helpen het perfecte schilderij voor jouw woonkamer te kiezen en het op de juiste manier op te hangen.

Kies het juiste formaat

Het formaat van het schilderij is belangrijk omdat het de verhoudingen van de kamer kan beïnvloeden. Kies een groot schilderij als je een ruime woonkamer hebt, anders kan het de ruimte overweldigend maken. Als je een kleine woonkamer hebt, kies dan voor een kleiner schilderij of een groep kleine schilderijen om de ruimte niet te verkleinen.

Kies de juiste kleuren

Het kiezen van de juiste kleuren is belangrijk omdat ze de sfeer van de kamer kunnen beïnvloeden. Als je een kamer met neutrale tinten hebt, kies dan voor een schilderij met felle kleuren om wat opwinding toe te voegen. Als je al een drukke kamer hebt met veel kleuren, kies dan voor een schilderij met meer subtiele kleuren om de kamer in balans te brengen. Ben je benieuwd naar welke glasschilderijen er verkrijgbaar zijn? Bekijk dan eens alle glasschilderijen Glazenschilderijen.nl. 

Hang het op de juiste hoogte op

Het is belangrijk om het schilderij op de juiste hoogte op te hangen, zodat het goed tot zijn recht komt. Over het algemeen wordt aanbevolen om het midden van het schilderij op ooghoogte op te hangen, wat betekent dat het ongeveer 1,60 meter van de vloer moet hangen. Als het schilderij boven een bank hangt, zorg dan dat het ongeveer een derde van de breedte van de bank beslaat.

Kies de juiste ophangmethode

Het kiezen van de juiste ophangmethode is ook belangrijk. Kies voor een zwaarder schilderij een stevige ophanghaak en zorg dat de bevestiging stevig genoeg is om het gewicht te dragen. Voor een lichter schilderij kan een eenvoudige spijker of haak voldoende zijn. Ben je er nog niet helemaal uit welk glasschilderij je gaat nemen? Het bekijk de Schotse Hooglander collectie kan dan een goede optie zijn. Het prachtige runderras zorgt voor een indrukwekkende verschijning aan de wand. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer huishoudens kiezen voor dit glasschilderij.