Dit zijn de voordelen van groene stroom voor je bedrijf

0
454

Duurzaamheid is een onderwerp dat alsmaar populairder aan het worden is. Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om groene energie af te nemen, afval te scheiden en andere stappen met betrekking tot duurzaamheid te nemen. Ook in de ondernemerswereld is duurzaamheid een belangrijk begrip. Zo zien ondernemers alsmaar vaker de voordelen in van groene mkb energie en grootzakelijke energie. Twijfel je nog om ook over te stappen op groene stroom? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van groene energie voor je bedrijf.

Groene stroom is schoner en beter voor de wereld

Een van de grootste redenen waarom je voor groene energie zou kunnen kiezen, is het feit dat deze vorm van energie een stuk schoner is dan grijze energie. Wanneer je al een hele tijd energie afneemt en nog niet eerder naar de voordelen van groene stroom gekeken hebt, is de kans groot dat je 'gewone' grijze energie afneemt. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij. Dat is een schadelijk uitlaatgas dat er onder andere voor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat, waardoor de aarde opwarmt en het klimaat dus verandert. Nemen we een kijkje bij hoe groene stroom wordt gemaakt dan zien we dat daar veel minder CO2 vrijkomt. Alleen daarom is de keuze voor groene energie dus al een 'betere' keuze. Ook moet je kijken naar de energiebron van beide soorten stroom. Grijze energie wordt bijvoorbeeld geproduceerd uit fossiele bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene stroom wordt daarentegen geproduceerd uit natuurlijke bronnen die voor altijd zullen bestaan, zoals de zon en de zee.

Met zonnepanelen wek je je eigen groene energie op

Natuurlijk is het een prettig idee dat je weet dat je met groene stroom minder vervuilend bezig bent. Wat echter nóg interessanter is aan groene energie is dat dit de enige vorm van stroom is die je zelf op kunt wekken. Bij grijze energie kan dat namelijk absoluut niet. Om je eigen groene zakelijke energie op te wekken, heb je zonnepanelen en een omvormer nodig. De zonnepanelen vangen de zonnestralen op, terwijl de omvormer de stralen omzet in bruikbare groene energie. Voor het aanschaffen van zonnepanelen is een investering nodig, maar je moet weten dat je deze investering binnen acht tot tien jaar terug hebt verdiend. Daarna maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis zonne-energie, omdat de energie die je opwekt uit de zon niets kost. Op die manier is investeren in zonnepanelen niet alleen aantrekkelijk voor een betere wereld, maar ook om geld te besparen op je zakelijke energie. Op energie-zakelijk.nl lees je meer over het aanschaffen van zonnepanelen voor je bedrijf.

Duurzame bedrijfsvoering zorgt voor meer klandizie

Het zijn niet alleen de ondernemers in ons land die duurzaamheid belangrijk vinden. Ook een groot deel van de Nederlandse consumenten gaat tegenwoordig liever voor een bedrijf dat bezig is met groen ondernemen dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Dat betekent dat een groene bedrijfsvoering kan zorgen voor meer klandizie, meer omzet en meer winst. De basis creëer je met een groen energiecontract voor je bedrijf, maar natuurlijk is het wel fijn om nóg meer te doen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan het steunen van een duurzaam doel, het isoleren van het bedrijfspand waarin je werkt en investeren in elektrische zakelijke auto's. Wanneer je een totaalpakket kunt aanbieden en dit ook uitdraagt naar je potentiële klant kan het ervoor zorgen dat je meer klandizie vergaart. Ideaal, want je merkt verder geen verschil aan de stroom die je gebruikt of het groene of grijze energie betreft. Het gaat voornamelijk om de bron en de manier waarop de energie gemaakt is.