4 voordelen van een goed werkend ritregistratiesysteem

0
1112

Voor elk bedrijf zou het heel voordelig zijn om gebruik te maken van een goed werkend ritregistratiesysteem. Het liefst maak je dit ritregistratiesysteem automatisch, zodat je helemaal goed en makkelijk bijhoudt hoeveel kilometers jij en de andere mensen binnen je bedrijf rijden. Belangrijk is natuurlijk wel dat het ritregistratiesysteem voldoet aan de eisen van het Keurmerk RRS (RitRegistratieSystemen). Met dit keurmerk ben je verzekerd van een ritregistratiesysteem dat voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Het Keurmerk RRS is de enige Nederlandse onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen die een sluitende ritadministratie oplevert voor toepassingen van fiscale aard. In dit blog lees je 4 voordelen van een goed werkend automatisch ritregistratiesysteem voor jouw bedrijf. 

Maar voor we ingaan op de voordelen van een goed werkend ritregistratiesysteem, is het belangrijk om het Keurmerk RRS beter uit te leggen. Het Keurmerk is in 2013 opgericht om meer duidelijkheid te geven over de kwaliteit van verschillende digitale kilometerregistratiesystemen. De Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen wilde hier verandering in brengen. Zij waarborgen de kwaliteit van alle beschikbare ritregistratiesystemen en zien er op toe dat zij voldoen aan alle eisen van de Belastingdienst. 

1) Altijd veilige en betrouwbare ritregistratie

Een goed ritregistratiesysteem voldoet dus altijd aan de eisen van het Keurmerk RSS. Het is dus zeer aan te raden om een ritregistratiesysteem te gebruiken die dit keurmerk heeft. Zo voorkom je namelijk problemen bij het uiteindelijke doorgeven van het aantal kilometers. Een ritregistratiesysteem met het Keurmerk RSS geeft je de garantie op een systeem van de hoogste kwaliteit en de beste betrouwbaarheid. Daarnaast voldoen ze aan alle strenge regels die gelden op het gebied van fiscaliteit, fraudebestendigheid en privacy. 

2) Privacy te allen tijde gewaarborgd

Een goed en degelijk ritregistratiesysteem waarborgt altijd de privacy van de chauffeur. Dit doet het door alle gegevens goed te beveiligen. Daarnaast moet het mogelijk zijn om snel en eenvoudig te kunnen switchen van privé- naar zakelijke rit. Tot slot moeten de data in tijden van calamiteiten makkelijk uit de software te onttrekken zijn. 

3) Snel en makkelijk inzicht in individuele prestaties

Het moet altijd mogelijk zijn om van iedere chauffeur binnen je organisatie op individuele basis te zien hoeveel kilometers ze hebben gereden. Hier zorgt een goed registratiesysteem dan ook voor, zelfs wanneer een chauffeur in verschillende voertuigen rijdt. Daarbij moet uiteraard ook het verschil tussen privé en zakelijke kilometers duidelijk zichtbaar zijn. Al deze gegevens moeten overzichtelijk en helder worden weergegeven en ook weer voldoen aan de richtlijnen van de Belastingdienst over het fiscale jaar. 

4) Geen boetes en bijtelling 

Met een ritregistratiesysteem blijf je onder de limiet van het maximaal aantal privékilometers, zodat je boetes voorkomt. Deze gegevens moeten met een goed registratiesysteem heel eenvoudig op te halen zijn, zodat je het overzicht binnen no-time bij de hand hebt. Daarnaast voorkom je zo onnodige bijtelling, waardoor je als bedrijf operationele kosten bespaart.

Kortom: zoek altijd een ritregistratiesysteem die voldoet aan het Keurmerk RRS. Zo ben je dus te allen tijde verzekerd van het juiste en beste systeem en kun je optimaal gebruik maken van de andere voordelen van het systeem.