Werken als influencer

0
903

Een gesponsorde Instagram post of een vlog op YouTube met een advertentie erin. Dit is hoe het werk van influencers er voor een deel uit ziet. En door dit vrij nieuwe concept in Nederland worden veel jongeren er door beïnvloed. Heel wat uren op een dag worden besteed aan social media of YouTube. En door dagelijkse zulke gesponsorde deals te zien zal het vast wel is een keer gebeuren dat je de verleiding niet kan weerstaan door toch die ene parfum te bestellen. En dat is nou precies het doel van een influencer. Want door dat jij die ene parfum koopt krijgen zij er een deel van of krijgen ze geld voor het reclame maken voor de parfum. Maar hoe is dit allemaal nou eigenlijk ontstaan en waar is het mee begonnen?

Bloggen

Het is ooit begonnen met bloggen. Iemand die hier tientallen jaren geleden mee is begonnen is Mascha van Beautygloss. Zij was 1 van de eerste beautybloggers en wist hiermee veel jonge kijkers te benaderen. In die tijd was YouTube nog helemaal niet zo bekend en was het al bijzonder als je een laptop had waar je die blogs op kon kijken. Dus daarom begon zij met korte stukjes te schrijven over een nieuw product, een nieuwe trend of een nieuwe manier van make-up aanbrengen. Op die manier maakte zij dus ook gelijk reclame voor bepaalde bedrijven of merken. Tegenwoordig is ze uitgegroeid tot een ware influencer over van alles en nog wat, van body positivity tot de nieuwste föhnborstel. Lijkt jou dit nou ook wat? Dan is het misschien ook een idee om met een blog site te beginnen. schrijf vooral over de dingen die jij leuk vindt en waar jij plezier uit haalt en kijk hoe het dan gaat en of het aanslaat bij de mensen. Loopt het toch niet zo lekker? Dan zijn er nog speciale linkbuilding pakketten waardoor jouw site meer aandacht krijgt en sneller populair zal worden.

Vloggen

Een ander soort manier van influencing is via een vlog of social media. Bij de oorspronkelijke groep influencers stond geld verdienen niet direct op de voorgrond. Deze mensen gebruikten kanalen van YouTube en Instagram om hun interesse of deskundigheid op een bepaald terrein te tonen. Ze deden dit met een vlog. Toen bleek dat hun kanalen aansloegen bij grote groepen volgers, werd het voor bedrijven interessant om hun producten in die vlogs te laten zien. Door de jaren heen werden de producten niet alleen maar gepresenteerd in vlogs op YouTube maar ook op Instagram. Vloggers kregen namelijk ook enorm veel volgers op Instagram waardoor dat ook erg aantrekkelijk werd voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven zoals Dove en Nivea.