Gezellig uitgaan, het kan weer!

0
709

Nu de coronamaatregelen weer wat versoepeld zijn, kunnen we weer doen waar we zolang op gewacht hebben: uitgaan! Een drankje doen met vrienden in een café, naar een dancing/bar, of een avondje naar het casino. Ook diverse festivals kun je weer bezoeken in België, en dat is voor menigeen een verademing. Vanaf 13 augustus kun je in België weer grote festivals bezoeken, en dit zonder de gebruikelijke 1,5 afstand, of mondkapjes. Maar: indien je een bezoeker bent die erheen gaat, moet je wel kunnen bewijzen dat je gevaccineerd bent, of een negatieve PCR-testuitslag kunnen laten zien. Het bewijs van een negatieve testuitslag moet maximaal 48 uur oud zijn. Het Belgische festival Pukkelpop gaat overigens niet door. 

Weer naar een festival, en… weer drinken!

Indien jij erg van uitgaan en festivals bezoeken houdt vind je het natuurlijk onwijs leuk dat deze dingen weer doorgaan. Je nodigt misschien wat vrienden uit en spreekt gezamenlijk af om er een toffe avond van te maken. Echter ligt verslavingsgevaar op de loer. Even een drankje, of twee, of drie en voor je het weet heb je teveel gedronken. Op sommige festivals is ook drugs toegestaan waar je ook aan verslaafd kunt raken. Even een pilletje zoals bijvoorbeeld XTC om in de stemming te komen. Mocht je nu zelf merken dat je deze middelen gebruikt zonder dat je het zou willen, of dat je er van afhankelijk aan het worden bent kun je hulp zoeken. Dit kan bij verslavingszorg. Met hulp van de professionals kun je jouw probleem overwinnen.

Enkele leuke uitgaanstips in België

Tot slot, nog enkele leuke uitgaanstips in België. Misschien heb je zelf wel je favoriete stamkroeg waar je graag komt. Maar hier toch wat ideetjes voor als je daar naar op zoek bent. Je kunt (bijvoorbeeld als cadeau voor iemand die jarig is) een bezoek aan een wijnproeverij cadeau doen. Of er zelf eens heen gaan. Of kies voor een mooie avondtour door Brugge. Dit is een wandeling onder leiding van een gids. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om gewoon naar een leuke kroeg of café te gaan in een van de vele plaatsjes in België, zoals bijvoorbeeld Leuven. Of wat dacht je van een nachtje of weekendje Gent? Als je met mate geniet van een drankje is verslavingszorg niet nodig, en maak je er een gezellige avond of weekend van!