Financial lease is er ook voor ZZP\’ers en startende ondernemers

0
464

Ben je ZZP'er of startende ondernemer? Dan kan het erg moeilijk zijn om een lening te krijgen om een andere auto te kunnen kopen. Zelfs leasen valt lang niet altijd mee. Dat heeft er, natuurlijk, mee te maken dat een leasemaatschappij de zekerheid wil hebben dat jij daadwerkelijk in staat bent om alle termijnen van de leaseovereenkomst te voldoen. Als ZZP'er zijn je inkomsten niet maandelijks hetzelfde en als startende ondernemer moet je nog bewijzen wat je waard bent en wat je gaat verdienen per maand. Toch is er wel een oplossing: financial lease. Met financial lease kun je zakelijk leasen ZZP en dan heb je aan het eind van de looptijd een eigen auto. Financial lease is dus significant anders dan operational lease.

Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

Om te beginnen gaat het bij financial lease in de meeste gevallen om een goede, gebruikte auto en bij operational lease om een gloednieuwe auto. Dan heb je nog te maken met de kosten die komen kijken bij het rijden in een auto. In beide gevallen zijn de brandstof (of elektriciteit) en eventuele bekeuringen voor je eigen rekening. Maar bij financial lease moet je zelf zorgen voor de verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud, de pechhulp en vervangend vervoer bij schade. Bij operational lease is dat allemaal inbegrepen bij het maandelijkse bedrag.

Een ander verschil

Bij financial lease stap je vanaf dag 1 in je eigen auto. Je betaalt een bedrag per maand en na het betalen van de slottermijn is de auto helemaal van jou. Een voordeel hierbij is dat je geen onderpand hoeft in te brengen. De auto waarin je rijdt is je onderpand. Je kunt kiezen uit personenauto's, maar ook bedrijfsbusjes behoren tot de mogelijkheden. Je kunt er dus voor zorgen dat je, dankzij deze leaseconstructie, meer opdrachten aankunt en dus sneller geld kunt verdienen. Het is mogelijk om versneld af te betalen.

Kies je voor traditionele brandstof of ga je voor elektrisch?

Het is allemaal mogelijk. Ook de tussenoplossing, hybride, behoort tot de mogelijkheden. Je kunt met deze leasevorm werkelijk alle kanten op! Heb je de voorkeur voor een bepaald merk? Dan kun je dat aangeven in het zoekmenu. Wil je graag een bepaald type uit een bepaald jaar? Ook daar kun je heel specifiek op zoeken. Je kunt zelfs zoeken op kleur als dat belangrijk voor je is. Zo vind je op deze site precies de auto die jij goed kunt gebruiken!