Bitcoin voor beginners

0
376

Door snelle technologische ontwikkelingen vinden er steeds meer innovaties plaats. Een hiervan is de cryptovaluta. Dit is feitelijk een digitale munteenheid. Op mondiaal niveau kunnen mensen dan ook betalen met cryptovaluta, zo ook met Bitcoin. Dit is de eerste gedecentraliseerde digitale munt. Satoshi Nakamoto was de eerste persoon die een Bitcoin transactie verrichten. Deze transactie vond plaats in 2009 en sindsdien is Bitcoin in populariteit gestegen. Deze blog gaat in op wat Bitcoin precies is. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder. 

Wat is Bitcoin eigenlijk?

2008 staat bekend als het jaar van de financiële crisis. Het wantrouwen richting banken kelderde enorm en mensen waren dan ook op zoek naar een nieuwe oplossing. Een oplossing die hun meer financiële zekerheid gaf. Hierdoor nam de vraag naar een digitaal betaalmiddel toe. Een belangrijke factor was hierbij dat het betaalsysteem decentraal geregeld moest zijn. Dat was het moment dat Bitcoin geïntroduceerd werd. Bitcoin is een nieuw betaalmiddel dat ook wel gezien kan worden als cash geld, maar dan digitaal. Mensen kunnen Bitcoin gebruiken om betalingstransacties te verrichten zonder dat hierbij een tussenpersoon komt kijken, zoals een bank. 

Blockchain als basis

Bitcoin zou als nieuw betaalmiddel nooit mogelijk zijn geweest zonder blockchain. Deze technologie vormt dan ook de basis van de cryptovaluta. Blockchain is een keten die bestaat uit allerlei blokken die gevuld zijn met informatie. Zodra een blok vol is met data, volgt een nieuw blok. Op die manier wordt de keten steeds groter. Het voordeel van blockchain is de hoge mate van transparantie. Alle transacties die worden opgeslagen in de keten zijn inzichtelijk voor iedereen. 

Bitcoin kopen

Ben jij bereid om wat geld te investeren in cryptovaluta? Dan kun je via bitcoinkopen.nl je slag slaan. Deze website helpt je op transparante wijze bij het kopen van de digitale munt. Er komen verschillende dingen kijken bij Bitcoin kopen. Daarom is het verstandig om je alvorens goed in te lezen. Eigenlijk werkt het kopen van Bitcoin op dezelfde manier als dat je vroeger cash geld omwisselde bij een wisselkantoor op vakantie. Het verschil is alleen dat je niet meer naar een fysiek wisselkantoor hoeft, omdat Bitcoin online verhandeld wordt. Wil je je eerste aankoop doen, dan ga je via het internet op zoek naar een online broker. Dit is een partij die je in staat stelt om Bitcoins aan te schaffen, op te slaan en door te verkopen. Op het moment dat je een betrouwbare broker hebt gevonden en tevens je eerste aankoop hebt gedaan, kun je via iDeal je rendement in euro’s op je bankrekening storten.