Dode kamerplanten? Dit kan de oorzaak zijn

0
723

Het kan erg leuk zijn om het interieur van je huis verder aan te kleden met planten en bloemen. Er zijn steeds meer mogelijkheden op het gebied van nep planten, maar veel mensen vinden het toch leuker om echte planten in hun woning te hebben. Bovendien is dit ook nog eens goed voor de kwaliteit van de lucht in je woning. Als je kamerplanten hebt, is het van belang om deze goed in de gaten te houden en te verzorgen. 

Hoe kan het dat een kamerplant dood gaat?

Als je een aantal kamerplanten in je woning hebt staan, is het slim om deze goed in de gaten te houden. Dit omdat er verschillende dingen kunnen gebeuren waardoor de plant dood kan gaan. De kans is bijvoorbeeld aanwezig dat er rouwvliegjes in je woning leven. Dit zijn kleine zwarte vliegjes waar je over het algemeen weinig last van hebt. De vliegjes zullen niets kapot maken in je huis, maar toch kunnen je kamerplanten lijden onder hun aanwezigheid. Het is namelijk zo dat deze vliegjes hun eitjes in grond leggen. Aangezien er in jouw huis enkel grond te vinden is in een plantenbak, zal dit de plek worden waar de vliegjes hun eitjes leggen. In principe hoeft dit niet erg te zijn, maar de larven van deze vliegensoort voeden zich met de wortels van planten waardoor deze dood gaan. Het is dus niet zo gek dat je als plantenliefhebber er zo snel mogelijk voor wilt zorgen dat deze vliegen verdwijnen. 

Hoe bestrijd je rouwvliegjes?

Mensen die last hebben van rouwvliegjes in hun huis kunnen verschillende dingen doen. Er zijn allerlei chemische bestrijdingsmiddelen die er ongetwijfeld voor zorgen dat de vliegjes het niet overleven, maar het is ook mogelijk om dit op een ecologisch verantwoorde manier te doen. De meeste mensen die begaan zijn met de natuur kiezen voor de tweede optie. Het is dan slim om aaltjes tegen rouwvliegjes te gebruiken. Het is namelijk zo dat Stenema aaltjes zich voeden met de larven van rouwvliegjes. Dat is de ideale oplossing voor jouw probleem aangezien de larven sterven en je plant het hierdoor overleeft. 

Rouwvliegjes op een ecologisch verantwoorde manier bestrijden

Je kunt verschillende manieren bedenken om rouwvliegjes te bestrijden. Het is echter wel van belang om er rekening mee te houden dat de planten in je huis staan. Daarom is het niet zo prettig om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken tegen rouwvliegjes. Je kunt ook rouwvliegjes bestrijden door Stenema aaltjes in de plantenbak te plaatsen zoals eerder benoemd. Dit is een natuurvriendelijke manier om deze diertjes te bestrijden. Deze aaltjes zijn overigens bij verschillende winkels te koop en tegenwoordig is het ook mogelijk om deze online te bestellen.